Начало Здравна медиа Здравни новини Фармацевти се опасяват от проблемно снабдяване с лекарства по празниците

Фармацевти се опасяват от проблемно снабдяване с лекарства по празниците

Фармацевти се опасяват от проблемно снабдяване с лекарства по празниците - изображение

От фармацевтичния бранш очакват по празниците и в началото на новата година да се влоши снабдяването с лекарства в аптечната мрежа. Причината е решение на Надзорния съвет на НЗОК да отложи дължимите за първата половина на ноември плащания към аптеките за догодина.

От Българския фармацевтичен съюз коментираха, че това ще накара аптеките да търсят допълнителни средства, за да се снабдят с необходимите медикаменти. А ако нямат тази възможност, пациентите няма да имат достъп до лекарствата, смята Маргарита Грозданова от Управителния съвет на съюза.

От организацията призовават за актуализация на бюджета за здраве. Притесненията им са, че в него няма да има средства за медикаментите, които сега ще станат достъпни след отпадането на мораториума. Това може да доведе до дефицит в Здравната каса, който фармацевтите изчисляват на 140 млн. лв.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: broulims.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиЛюбопитноАптекиНормативни актовеИсторияСнимкиЗдравни съветиСпециалистиПроизводителиЛеченияОрганизацииЛайфстайлРецептиКлинични пътекиСоциални грижиОткритияНаправления в медицинатаГеографияСтатистически проучвания