Начало Здравна медиа Здравни новини НЗОК пое функциите на ЦФЛД, две комисии ще разглеждат подадените заявления

НЗОК пое функциите на ЦФЛД, две комисии ще разглеждат подадените заявления

НЗОК пое функциите на ЦФЛД, две комисии ще разглеждат подадените заявления - изображение

Функциите на Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД) вече официално са поети от НЗОК. Всички заявления за лечение, финансирано от здравноосигурителната каса, ще се подават в РЗОК или в НЗОК. Има две специализирани комисии, чиято задача ще бъде да разглеждат подадените документи от гражданите, както и преписките, които са прехвърлени от ЦФЛД и по тях все още няма решение. Хората със здравни осигуровки, които вече са подали заявление към Фонда и към Комисията за лечение в чужбина, не е нужно да внасят нови заявления в здравната каса.

В сградата, където се намира централното управление на НЗОК на ул. „Кричим“ 1, е създадена приемна за граждани, в която ще бъдат консултирани от експерти родители на деца и здравноосигурени над 18-годишна възраст. Тя ще работи от 9 до 12 ч. и от 14 до 15,30 ч. Хората могат да получат информация и на тел. 02 96 59 193.

На сайта на НЗОК - www.nhif.bg, в линк „Услуга за граждани“, подрубрика „Лечение в България и чужбина", може да бъде открита информация какви документи са необходими при кандидатстване за лечение. Там гражданите могат да се запознаят с нормативната база, по която работят двете специализирани комисии, и да проследяват движението на заявлението си.

В момента броят на документите, които не са разгледани от Фонда за лечение на деца, са 146. От Комисията за лечение в чужбина не са обработени 24 заявления. Всички те трябва да се довършат от здравната каса.

От НЗОК обявиха и банкова сметка, на която могат да постъпват дарения в полза на дейности, свързани с лечението на деца и финансирани от бюджета на здравното министерство, както и приходи и глоби, наложени по Закона за закрила на детето и които са в полза на дейности, свързани с лечението на деца, финансирани от Министерството на здравеопазването. Сметката е:

Получател: Национална здравноосигурителна каса
Банка: БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА
BIC код: BNBGBGSD
Код на БАЕ: BNBG9661
Сметка: BG46 BNBG 9661 3100 1100 01.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: НЗОК
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиНормативни актовеТестове