Начало Здравна медиа Здравни новини От община Болярово настояват за откриването на мобилни аптеки

От община Болярово настояват за откриването на мобилни аптеки

От община Болярово настояват за откриването на мобилни аптеки - изображение

Един от сериозните проблеми, пред който са изправени хората от община Болярово, е липсата на аптеки. На територията на цялата община, част от която са общо двадесет населени места, има само една.

Снабдяването с медикаменти най-често става благодарение на кметовете, които поемат ангажимента да ги купуват и носят на нуждаещите се. Между другото така е не само в тази българска община.

Според местната изпълнителна власт мобилните аптеки са начин проблемът да бъде разрешен, тъй като те могат да стигнат до всяко населено място. Затова и от общината настояват за законодателни промени, които да създадат условия за реализацията на идеята.

Тук е мястото да припомним, че още през април 2018-а министър Ананиев обяви, че в здравното министерство разработват пакет от мерки, чрез които да бъде стимулирано предоставянето на фармацевтични услуги в малките населени места и слабо населените общини.

Същото желание за решаване на проблема имаше и през 2016-а, когато тогавашният здравен министър Петър Москов обяви, че готвят подобни промени в законодателството и обясни, че мобилните аптеки са добро решение на въпроса.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnr.bg
Снимка: pharmaceutical-journal.com

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниАптекиСнимкиСпециалистиЛайфстайлСтатистически проучванияАнкетиОрганизацииЛюбопитноНормативни актове