Начало Здравна медиа Здравни новини По три клинични пътеки могат да се лекуват пациентите с нужда от рехабилитация

По три клинични пътеки могат да се лекуват пациентите с нужда от рехабилитация

По три клинични пътеки могат да се лекуват пациентите с нужда от рехабилитация - изображение

Пациентите, на които им е нужна рехабилитация, могат да се лекуват по три клинични пътеки. За това информираха от НЗОК.

Пациенти ще се приемат по клиничните пътеки за физикална терапия и рехабилитация на заболявания на опорно-двигателния апарат, на централната нервна система и на периферната нервна система.

За рехабилитация се изисква пациентът да има издадено от дехоспитализиращата го болница или от личния му лекар "Направление за хоспитализация/лечение по амбулаторна процедура – 7".

Физикалната терапия и рехабилитация на пациенти, страдащи от болести на опорно-двигателния апарат, може да се извършва в болници за рехабилитация по същите клинични пътеки, също когато не е наличен достатъчен терапевтичен ефект от проведени процедури по рехабилитация в извънболничната помощ. За тази цел трябва специалистът по физикална и рехабилиционна медицина, който е провел рехабилитацията в извънболничната помощ, да издаде "Направление за хоспитализация/лечение по амбулаторна процедура – 7".

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеКлинични пътекиСпециалистиЛеченияАнкетиТестовеСпортЗаведенияЛюбопитноАлтернативна медицинаОрганизацииИсторияЛайфстайлОбразованиеПсихологияЗдравни съветиИнтервютаСнимки