Начало Здравна медиа Здравни новини Приложение ще алармира за самоубийци в Twitter

Приложение ще алармира за самоубийци в Twitter

Приложение ще алармира за самоубийци в Twitter - изображение

Организацията за превенция на самоубийства "Самаряни" стартира безплатно приложение, което алармира за смущаващи туитове и изпраща сигнал към приятели.

Приложението е наречено "Самарянски радар" и в момента е достъпно за потребителите на Twitter. Веднъж изтеглено, то изпраща сигнал до вашия имейл, когато човек, който ви следва в Twitter, пише фрази като "Помогнете ми", "Уморих се да бъда сам", "Мразя себе си" и "Имам нужда да поговоря с някого".

Експерти помогнаха да съставят думите, които често се използват по време на трудни за човек времена.

В допълнение към потенциално опасните туитове, базираната във Великобритания организация ще помага 24/7 във връзка с всеки, за когото сте загрижени.

"Самарянски радар" е в начален стадий и няма да работи така, както трябва всеки път. Приложението още не е добро в сарказма или шегите, но има начин за обратна връзка за това дали сигналът от приложението е правилен, така че услугата се подобрява за всички", коментираха от организацията.

На всеки 40 секунди някой по света отнема живота си, като на година има около 800 000 самоубийства, сочи доклад на ООН, публикуван миналия месец.

Самоубийството убива повече хора всяка година от конфликти и природни бедствия.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноРецептиСоциални грижиИсторияАнкетиЛечения