Начало Здравна медиа Здравни новини Румънските здравни власти затвориха болница заради опасна бактерия

Румънските здравни власти затвориха болница заради опасна бактерия

Румънските здравни власти затвориха болница заради опасна бактерия - изображение

Здравните власти в Румъния затвориха временно родилен дом заради открити устойчиви на антибиотици бактерии, установени у 13 бебета. Децата са родени в болница “Джулещ“ в Букурещ и са диагностицирани със Staphylococcus aureus.

За момента е спрян приема и са отменени планираните операции по цезарово сечение. Бременните жени са пренасочени към други лечебни заведения. От Министерството на здравеопазването в Румъния направили тестове на 17 бебета, за да установят какъв е проблема с тях. В същото време у 11 служители на болницата също е открита резистентната бактерия. Те са временно отстранени, за да се лекуват.

Staphylococcus aureus може да бъде установена по кожата или в ноздрите и може да не предизвиква симптоми. Но попадне ли в кръвообращението, става опасна и е способна да причини сериозни увреждания, включително да унищожи сърдечните клапи. Специалисти микробиолози коментират, че до 30 на сто от хората са дългосрочни носители на бактерията.

Болницата ще бъде почистена и дезинфекцирана.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: abcnews.go.com
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЛеченияИзследванияСимптомиЗаболявания (МКБ)Хранене при...НовиниФармакологични групи (Активни съставки):МикробиологияАлт. медицинаЛайфстайлИсторияФизиологияЗдравни съветиСнимкиКлинични пътекиСоциални грижиБотаника