Начало Здравна медиа Здравни новини Ръководството на Пирогов отчита увеличение на пациентите и намаляване на задълженията

Ръководството на Пирогов отчита увеличение на пациентите и намаляване на задълженията

Ръководството на Пирогов отчита увеличение на пациентите и намаляване на задълженията - изображение

Проверката, която в момента тече в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, не притеснява ръководството на лечебното заведение. Това заяви проф. Николай Габровски, неврохирург и зам.-директор по лечебната дейност. Подобни практики са постоянна част от работата на болницата и са начин за подобряването й, коментира още той.

Проф. Габровски отчете, че в началото на 2017-а просрочените задължения на „Пирогов“ са били 17 млн. лв., а към момента те са намалени за пръв път от години. Благодарение на допълнителни споразумения цените на лекарствата и консумативите са редуцирани между 10 и 30 на сто.

Известният неврохирург твърди, че годишно през лечебното заведение преминават 300 000 души. За тази година пациентите са нараснали със 17%, или 4600 на месец. Тези данни показват, че доверието в специалистите на болницата е нараснало по думите на проф. Габровски.

По въпроса за напускането на служители и за евентуален дефицит на кадри, зам.-директорът заяви, че няма липса на медицински специалисти, която да нарушава работата в лечебното заведение. Ръководството изпитва затруднения по отношение на персонала, някои напускат, отново се връщат. Но като цяло съставът в болницата наброява 2100 души и всички медицински области са покрити със специалисти.

Зам.-директорът по научната дейност доц. Олег Чолаков каза за обвиненията на протестиращите относно промяната в договорите, че наистина е имало идея за планирано преназначаване на работещи в УМБАЛСМ „Пирогов“, но тя е била отменена. Преструктуриране на хирургичната дейност е наложило да се обмисли този вариант.

Лимитната дейност на „Пирогов“ е увеличена с 367 000 лв., което ще позволи на най-голямото лечебно заведение за спешна помощ да не връща пациенти.

За днес също е насрочен протест на служители, организиран от структурата на КТ "Подкрепа" в болницата.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bnt.bg, actualno.com
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияИстория