Начало Здравна медиа Здравни новини Съчетаването на ултразвук и имунотерапия е ефективно при Алцхаймер

Съчетаването на ултразвук и имунотерапия е ефективно при Алцхаймер

Съчетаването на ултразвук и имунотерапия е ефективно при Алцхаймер - изображение

Комбинирането на ултразвук с имунотерапия дава много добър резултат при Алцхаймер, откриха учени. По този начин още по-ефективно се изчистват протеиновите отлагания, които причиняват болестта.

През 2015 г. австралийски изследователи поднесоха новината, че ултразвуковите излъчвания потискат симптомите на Алцхаймер при мишки. Сега съчетано с имунотерапията се обезсилва заболяването и се дава възможност на по-агресивни и добри лечения да й въздействат.

Досега се знае, че токсичните натрупвания на двата протеина бета-амилоид и тау причиняват този вид деменция, при който настъпва загуба на краткосрочната памет. Учените са установили, че съвместно ултразвукът и имунотерапията са помогнали на антитела да преминат бариерата кръв-мозък и са успели да премахнат големи количества от наслагванията от протеини.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: bbend.net

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛеченияОрганизацииМедицински изследванияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлСпециалистиХранене при...Социални грижиИсторияПсихологияАлтернативна медицинаЗдравни съветиБотаникаПроизводителиЗаведенияИнтервютаКлинични пътекиНормативни актовеГеографияСпортАнкетиДиетиЛичностиНаправления в медицината