Начало Здравна медиа Здравни новини Учени създадоха универсално лекарство срещу рак

Учени създадоха универсално лекарство срещу рак

Учени създадоха универсално лекарство срещу рак - изображение

Учени създадоха универсално лекарство срещу рак. Новият медикамент Palbociclib е изключително ефективен в борбата с рака на гърдата.

До момента тестовете дават надежда, че той може да е успешен и в лечението на други онкологични заболявания. Резултатите от изследванията показват, че палбоциклиб е показал много добър ефект при лимфом, сарком и тератом.

Лекарството действа на способността на раковите клетки да се делят бързо – то потиска дейността на ензимите CDK4 и CDK6, които стимулират клетъчното делене.

Изследването е извършено от учени на Пенсилванския университет. То показва още, че съчетаването на палбоциклиб с други антиракови медикаменти създава мощен комбиниран ефект.

"Палбоциклиб има незначителен ефект върху обикновените клетки. Той предизвика намаляване на тумора или най-често спиране на неговия растеж", информират още учените.

1.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаНаучни публикацииЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлтернативна медицинаКлинични пътекиОрганизацииМедицински изследванияПрезентацииЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАнкетиПроизводителиАптекиЛеченияРецептиОткритияСоциални грижиГеография