Начало Здравна медиа Здравни новини 4-валентните ваксини против грип ще бъдат пуснати наесен

4-валентните ваксини против грип ще бъдат пуснати наесен

4-валентните ваксини против грип ще бъдат пуснати наесен - изображение

Четиривалентните ваксини против грип ще бъдат пуснати наесен. Те ще включват защита срещу щамовете на четири грипни вируса - A/Michigan, A/Hong Kong, B/Brisbane и B/Phuket. Тази превенция ще даде по-добра защита на населението, отколкото е в момента. Това заяви доц. Андрей Галев, национален консултант по епидемиология на имунизационните заболявания и лекар във Военномедицинска академия на здравен семинар в Боровец.

Грипът е едно от най-честите инфекциозни заболявания и според статистика на Световната здравна организация засяга около 10% от възрастните и близо 30% от децата. Средното боледуване от грип в световен мащаб е около 5 милиона души.

В България се имунизират срещу грип около 2% от гражданите.

Едно ваксинирано дете пази себе си и дори близките си, някои от които не са ваксинирани срещу определени заболявания, понеже преди години не са били включени в имунизационния календар. Не е малък броя на случите, в които бабите и дядовците развиват сериозни заболявания като пневмония, поради пневмококова инфекция, предадена от внуците. Това заяви д-р Валери Цеков от Българското сдружение по иновативна медицина.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: BlogSochi.ru5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЛеченияИсторияВидеоСоциални грижиАнкетиАлтернативна медицинаЗдравни съветиЛайфстайлТестовеХранене при...ПрезентацииЗдравни проблемиБотаникаМедицински изследвания