Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Бадемите поддържат концентрацията след хранене

Бадемите поддържат концентрацията след хранене

Бадемите поддържат концентрацията след хранене - изображение

Консумирането на бадеми след или по време на хранене оказва благоприятен ефект върху организма. Ново проучване на специалисти от университета "Пардю" в САЩ показва, че ядките поддържат вниманието и концентрацията като забавят храносмилането.

Бадемите регулират съдържанието на захарта в кръвта. Силите на организма не намаляват и на човек не му се доспива, не достига онази сънлива фаза след хранене. Учените обясняват ефекта с високото съдържание на фибри и полезни мазнини в една шепа ядки. Тяхно проучване върху доброволци доказва, че добавянето на ядки към храненето на човек поддържа жизнените функции и той е по-способен на активна дейност. След направени тестове, участниците са показали по-голямо внимание на тестове за памет.

"Всички ядки са полезни за контролирането на кръвната захар на човек и подобряване на неговото здравословно състояние", коментира диетоложката Силия Купър.

Редовната консумация на бадеми подобрява и психичното състояние. Те не водят до затлъстяване, въпреки високите нива на мазнини в тях.

Специалистите препоръчват ядките да се приемат в суров вид, защото печени губят много от полезните си свойства и нямат този здравословен ефект за организма.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Iltalehti

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиБотаникаХрани и ястияРецептиЛюбопитноСнимкиПсихологияХранене при...СъставкиЛайфстайлНовиниАлтернативна медицинаСпорт