Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Бедността може да е причина за ранен пубертет

Бедността може да е причина за ранен пубертет

Бедността може да е причина за ранен пубертет - изображение

При деца от по-бедни семейства се отчита по-ранен пубертет, информират специалисти от Австралия.

Според ново проучване децата от семейства с по-ниски доходи се развиват доста по-рано в сравнение с деца, чиито семейства разполагат с повече средства.

Специалистите са анкетирали 37 000 родители с деца на възраст между 8 и 11 години. Сравнявани са равнищата на доходи на семействата, професии на родителите и образование. При изчисляване на резултатите е установено, че при момчетата с нисък социален статус и нисък финансов статус на семейството ранният пубертет се изразява 4 пъти по-често, отколкото при момчета с финансова семейна стабилност. Този показател е сравним сред момичетата, където обаче ранният пубертет е настъпвал 2 пъти по-рано в финансово не стабилни семейства, посочват учените.

Основната причина според австралийските специалисти се крие в ранното съзряване на проблемите. Децата от по-бедни семейства се налага да се справят с повече трудности, да разчитат на себе си и да се борят повече за нещата от живота. Децата, поставени в трудни ситуации, неволно порасват по-рано, от децата, които не са ангажирани с проблемите на възрастните.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: sheknows.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиФизиологияНовиниЛайфстайлЛеченияСоциални грижиПсихологияАнкетиСнимки