Белтъкът - лек за високото кръвно?
Белтъкът на яйцето може да окаже неоценима помощ в борбата с високото кръвно, твърдят китайски учени.
"Пептидът, който се съдържа в белтъка, понижава кръвното налягане и може спокойно да бъде сравнен с медикамент за сваляне на кръвното, защото ефектът е почти същият", заяви ръководителят на проучването д-р Чжипен Ю.
Учените изучавали действието на пептида, наречен RVPSL, върху лабораторни мишки. Оказало се, че дори и при нагряване 93 градуса по Целзий, той запазва свойствата си.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЮКРЕ МЕЛАСКРИН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ ЛЕК SPF 50+ 40 мл.
ЛЕКУВАНЕ НА АУРАТА - ВАЛТЕР ЛЮБЕК - ШАМБАЛА
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА ТРИФАН * 50
БИОТЕЧ ВЕГАН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 500 г
ТЕСТ ЛЕНТИ ЗА УРИНА АЛБУФАН * 50
НУТРИМ НУТРИКАЛ ХЕПАТИКУМ 100 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Разграждане на белтъци
- Протеин (белтък) в кръвта
- Белтък на Бенс Джоунс
- Каптоприлов тест
- Артериално налягане
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Ангиотензин конвертиращ ензим
- Премахнете синината и отока, като поставите белтък на удареното място
- Белтъчини (протеини) с животински произход
- Леблебия, Нахут, Сланутък
Коментари към Белтъкът - лек за високото кръвно?