Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Белтъкът - лек за високото кръвно?

Белтъкът - лек за високото кръвно?

Белтъкът  - лек за високото кръвно? - изображение
Белтъкът на яйцето може да окаже неоценима помощ в борбата с високото кръвно, твърдят китайски учени.

"Пептидът, който се съдържа в белтъка, понижава кръвното налягане и може спокойно да бъде сравнен с медикамент за сваляне на кръвното, защото ефектът е почти същият", заяви ръководителят на проучването д-р Чжипен Ю.

Учените изучавали действието на пептида, наречен RVPSL, върху лабораторни мишки. Оказало се, че дори и при нагряване 93 градуса по Целзий, той запазва свойствата си.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпециалистиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноХранене при...ПсихологияЛайфстайлРецептиСъставкиХрани и ястияНовиниФизиологияДиетиСнимкиИзследванияБотаникаСпортТестовеИнтервютаПатологияАлт. медицинаЛеченияВидеоЗдравни проблемиОрганизацииКлинични пътеки