Важни съставки в италианската пица предпазват от рак на простатата
Тайната се крие в соса, който се използва при приготвянето на традиционната италианска пица, а именно - домати и риган. Тази билка е известна в народната медицина като лечебна. Активна съставка на ригана е съединението карвакрол, което е в състояние да спре растежа на опасните образувания. Специалистите проучили възможностите на ригана да убива ракови клетки. Резултатите от изследванията показват, че съединението води до саморазрушението на клетките.
Риганът е често използвана подправка в италианската кухня, има противовъзпалителни и антибактериални свойства. В ригана се съдържат и много витамини, желязо, манган, фибри, витамин Е и др. Подправката може да се добавя не само върху пица, но и в салати, омлети и ястия.
Другите положителни свойства на ригана включват подобряване на храносмилането, повишаване на имунната система, премахване на умората и болката в мускулите, а кожата остава гладка и еластична.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
РИГАН СТРЪК
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Рак на простатата
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Простатно-специфичен антиген (ПСА/PSA)
- Мужик корен
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Доц. Иван Дечев: Дори да нямат оплаквания, мъжете над 45 години трябва да се изследват за рак на простатата
- Тънките пици са по-калорични
- Как да използваме плоча за пица
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
Коментари към Важни съставки в италианската пица предпазват от рак на простатата