Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата

Ново американско изследване установи, че представителките на нежния пол, които хапват повече плодове и зеленчуци, намаляват опасността от развитие на рак на гърдата.
Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рака.
Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система.
"Диета, богата да плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето. Включително и намалява опасността от рак на гърдата", съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- В Англия одобриха лекарство, намаляващо риска от рецидив на рак на гърдата
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Д-р Денислав Исидоров Белинов, д.м.
- Лечение при панкреатит
- Диетично хранене след вирусен хепатит
- Лечение на анална фисура
- Хранене според кръвната група - кръвна група А
- Чия, чиа
Коментари към Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата