Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата

Ново американско изследване установи, че представителките на нежния пол, които хапват повече плодове и зеленчуци, намаляват опасността от развитие на рак на гърдата.
Пъпеши, портокали, чушки, моркови, броколи, спанак и сладки картофи са сред храните, богати на каротеноиди, които помагат в борбата с рака.
Според учените тези вещества, за които отдавна се знае, че имат антиоксидантни свойства, помагат също за предотвратяване образуването на ракови клетки в гърдите заради благоприятното им въздействие върху организма и най-вече имунната система.
"Диета, богата да плодове и зеленчуци с високо съдържание на каротеноиди, е много полезна за здравето. Включително и намалява опасността от рак на гърдата", съобщиха учените от Харвардското медицинско училище, които анализирали предишни изследвания от цял свят.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОМАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМООЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Рак на гърдата
- Д-р Денислав Исидоров Белинов, д.м.
- Калкулатор индекс на телесната маса
- Хранене според кръвната група - кръвна група 0
- Лечение на анална фисура
- Употреба на "кафе" от глухарчета, като средство, подпомагащо превенцията срещу онкологични заболявания
- 7-дневна нискокалорична диета с прием на 1200 калории
- Д-р Нина Хаясетдинова
- Диета GAPS или Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС)
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
Коментари към Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата