Доматените продукти намаляват риска от рак
Според него този зеленчук най-добре предпазва от рак на простатата, белите дробове и стомаха, но и намалява риска от рак на панкреаса, хранопровода, устната кухина, гърдите и шията.
Например хората, които ядат средно по седем домата на седмица, имат наполовина по-малък шанс да хванат рак на устната кухина от тези, които ядат по-малко от три на седмица.
Има значение и дали доматите са сурови, преработени на кетчуп или лютеница. Готвенето на доматите не уврежда свойствата им.
Лекарите казват, че е разумно да се ядат домати в големи количества. Но съветват да се избягват преработени доматени продукти, съдържащи висок процент мазнини и захар. Също така да се избягва консумацията на домати с много маслено сирене.
За Framar.bg: Вестник "Куриер"
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОСЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 50 мл
АЛАЙВ ТИЙН МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МОМИЧЕТА желирани таблетки * 50
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- И билките имат странични ефекти
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Кръвен тест може да установи наличието на рак при пациенти с неспецифични симптоми
Коментари към Доматените продукти намаляват риска от рак