Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Екстракт от морска краставица унищожава над 90% от раковите клетки

Екстракт от морска краставица унищожава над 90% от раковите клетки

Екстракт от морска краставица унищожава над 90% от раковите клетки - изображение

Морската краставица е мощно средство от природата, което помага при редица заболявания като синузит, ишиас, ревматизъм, невралгии.

Китайски специалисти са открили, че екстракт от морска краставица може да унищожи над 90% от рака на млечната жлеза, както и 90% от меланомите клетки, 95% от клетките при рак на черния дроб и 88% от клетките при рак на белия дроб.

Екстрактът стимулира имунната система, за да се бори с рака и предпазва от развитието на ключовите процеси, участващи в метастази.

В предишни изследвания, екстракт от морски краставици са показали силна цитотоксичност срещу рак на панкреаса, белия дроб, простатата, дебелото черво, на гърдата, на кожата, рак на черния дроб, както и левкемии. Изследователите са определени ключово съединение в морските краставици, отговорно за ефекта на анти-рак - тритерпеноид известен като frondoside А.

Ново проучване потвърждава противораковите ефекти на frondoside А на съвсем ново ниво. Установено е, че съединението причинява директната индукция на програмираната клетъчна смърт (апоптоза). То също инхибира ангиогенезата (способността на тумора да покълва в нови кръвоносни съдове в търсене на храна) и отстранява раковите метастази, инхибирайки  клетъчната миграция и инвазия. Още по-интригуваща е способността на frondoside А да активира природните клетки на имунната система сами да се борят и унищожават раковите клетки. Това е било демонстрирано с положителен ефект на рака на гърдата, но може да обхваща също всички видове рак.

Резултатите показват ефективността на frondoside А при разпадането на белодробните тумори в експеримент с мишки. Съединението може спокойно да се конкурира с химиотерапията според учените.

Една от впечатляващите части на експеримента се е състояла в това, че резултатите са постигнати при използването на много малка доза  на компонента frondoside А - по-малко от един милиграм на възрастен човек с тегло 75 кг.

Снимка: lapichki.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЛюбопитноБотаникаИсторияНовиниЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиАлтернативна медицинаЛеченияМедицински изследванияНормативни актовеКлинични пътеки