Защо бобът влияе прекрасно на здравето ни

Фасулът е любима храна на българите, но мнозина не подозират за невероятните му ползи за здравето.
Бобът е богат на фибри, които засищат за по-дълго време, а освен това в него има протеини, ограничаващи апетита.
Тези неща правят боба незаменим приятел за отслабване и поддържане на здравословно тегло.
Фасулът е и добър източник на витамини от група В, тиамин, ниацин, рибофлавин, В6 и фолиева киселина. Те са отговорни за поддържането на енергия, повишаване на добрия холестерол и намаляване на възпалението.
Освен това фолиевата киселина пази сърцето, намалявайки риска от сърдечносъдови заболявания.
Изследвания сочат, че вкусният фасул държи онкологичните заболявания настрана, тъй като е богат на антиоксиданти, предпазващи от свободните радикали, които могат да повредят клетките и да доведат до рак.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобови култури
- Боб с пилешко месо
- Запечен боб с наденица и чесън
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Как да се снабдим с калций, ако не ядем мляко?
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Как да сготвим по-вкусен боб
Коментари към Защо бобът влияе прекрасно на здравето ни