Зеленият боб забавя развитието на ракови клетки

Зеленият боб е изключително вкусна храна, която заслужено се използва и като средство за предотвратяване развитието на ракови клетки в организма.
Зеленият боб е богат на витамин А, на антиоксиданти като зеаксатин, лутеин и бета-каротин. Те помагат на организма да се пребори със свободните радикали, които са причина за развитието на рак. Едно от основните свойства на зеленчукът е да забавя развитието на раковите образования.
Изследвания върху животни в Колумбийския университет доказват, че зеленият боб намалява риска от развитието на рак на дебелото черво и стомаха с 30%.
Според други проучвания антиоксидантните свойства на определени сортове зелен фасул съдържат доста повече антиоксиданти от касиса. Важен антиоксидант в състава на зеления боб е каротеноидът. Той подпомага доброто функциониране на зрителния апарат.
Зеленият фасул съдържа още и фолиева киселина – 9% на 100 грама и заедно с витамин В12 отговаря за синтеза на ДНК и деленето на клетките.
Специалисти препоръчват консумирането на зеленчукът и от бременни жени. Той благоприятства за отстраняването на дефекти на плода.
Зеленият боб оказва благоприятно влияние на организма при лош холестерол, при цистит, ревматизъм, за стимулиране на половата функция и други.
Снимка: ndtv Food
Коментари към Зеленият боб забавя развитието на ракови клетки