Зеленият боб забавя развитието на ракови клетки

Зеленият боб е изключително вкусна храна, която заслужено се използва и като средство за предотвратяване развитието на ракови клетки в организма.
Зеленият боб е богат на витамин А, на антиоксиданти като зеаксатин, лутеин и бета-каротин. Те помагат на организма да се пребори със свободните радикали, които са причина за развитието на рак. Едно от основните свойства на зеленчукът е да забавя развитието на раковите образования.
Изследвания върху животни в Колумбийския университет доказват, че зеленият боб намалява риска от развитието на рак на дебелото черво и стомаха с 30%.
Според други проучвания антиоксидантните свойства на определени сортове зелен фасул съдържат доста повече антиоксиданти от касиса. Важен антиоксидант в състава на зеления боб е каротеноидът. Той подпомага доброто функциониране на зрителния апарат.
Зеленият фасул съдържа още и фолиева киселина – 9% на 100 грама и заедно с витамин В12 отговаря за синтеза на ДНК и деленето на клетките.
Специалисти препоръчват консумирането на зеленчукът и от бременни жени. Той благоприятства за отстраняването на дефекти на плода.
Зеленият боб оказва благоприятно влияние на организма при лош холестерол, при цистит, ревматизъм, за стимулиране на половата функция и други.
Снимка: ndtv Food
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Важни изводи от най-голямата конференция за рака в Чикаго
- Имунотерапия предпазва пациенти с рак на главата и шията от метастази и рецидив
- T-клетъчна имунотерапия удължава с 40% живота на пациенти с рак
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Теснолистна върбовка, Иван чай, Огнена трева
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- НЗОК няма да заплаща биомаркерната диагностика за онкоболните
Коментари към Зеленият боб забавя развитието на ракови клетки