Зехтинът намалява риска от Алцхаймер

Амал Кадуми и неговият екип са установили, че тази болест се среща много рядко в средиземноморските страни.
"Обяснението на този факт идва от менюто на местните жители, в което има изобилие от зехтин екстра върджин, богат на мононенаситени мазнини", коментират американските учени.
В зехтина се съдържа противовъзпалителното съединение олеокантал, а като една от основните причини за развитието на болестта на Алцхаймер се сочи именно натрупването на бета-амилоиден протеин.
Олеоканталът, от своя страна, активира отделянето на два протеина и на ключови ензими, непозволяващи натрупване на протеина в мозъка, и съответно развитието на деменция.
Според учените най-голяма концентрация на олеокантал има в зехтина, който се произвежда в Месина, област Сицилия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
САПУН БИОХЕРБА С ЖИВОВЛЯК 60 г
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ РИГАН В ЗЕХТИН 1:10 + ВИТАМИН E 20 мл
НовБИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Метаболитният синдром е свързан с повишен риск от ранна деменция
- Алтернативно лечение на болест на Паркинсон
- Ваксина срещу херпес зостер може да намали риска от деменция
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Асоциативни корови зони
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Какво представлява делириумът и доколко е опасен
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Чай
Коментари към Зехтинът намалява риска от Алцхаймер