Зехтинът намалява риска от Алцхаймер

Амал Кадуми и неговият екип са установили, че тази болест се среща много рядко в средиземноморските страни.
"Обяснението на този факт идва от менюто на местните жители, в което има изобилие от зехтин екстра върджин, богат на мононенаситени мазнини", коментират американските учени.
В зехтина се съдържа противовъзпалителното съединение олеокантал, а като една от основните причини за развитието на болестта на Алцхаймер се сочи именно натрупването на бета-амилоиден протеин.
Олеоканталът, от своя страна, активира отделянето на два протеина и на ключови ензими, непозволяващи натрупване на протеина в мозъка, и съответно развитието на деменция.
Според учените най-голяма концентрация на олеокантал има в зехтина, който се произвежда в Месина, област Сицилия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
КРАЯТ НА АЛЦХАЙМЕР - Д-Р ДЕЙЛ БРЕДЕСЕН - ИЗТОК - ЗАПАД
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
СИЛНИТЕ ХРАНИ ЗА МОЗЪКА - НИЙЛ БАРНАРД - ИЗТОК - ЗАПАД
КАРОТЕН ОМЕГА КЕЪР СЛЪНЦЕЗАЩИТНО ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН SPF 20 125 мл
САПУН БИОХЕРБА С ЛИМЕЦ 60 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Ефект на Зейгарник – какво представлява и как влияе на паметта
- Деменция и проблеми със съня – каква е връзката между тях
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Лекарството Donanemab за болестта Алцхаймер забавя с 35% намаляването на паметта
- Асоциативни корови зони
- Пациентите с деменция приемат лекарства, които крият рискове за здравето им
- Фелинотерапия или как котките ни лекуват
- Учени откриха защо някои хора до последно запазват умствените си способности
- Музикална терапия
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
Коментари към Зехтинът намалява риска от Алцхаймер