Зехтинът намалява риска от Алцхаймер
Амал Кадуми и неговият екип са установили, че тази болест се среща много рядко в средиземноморските страни.
"Обяснението на този факт идва от менюто на местните жители, в което има изобилие от зехтин екстра върджин, богат на мононенаситени мазнини", коментират американските учени.
В зехтина се съдържа противовъзпалителното съединение олеокантал, а като една от основните причини за развитието на болестта на Алцхаймер се сочи именно натрупването на бета-амилоиден протеин.
Олеоканталът, от своя страна, активира отделянето на два протеина и на ключови ензими, непозволяващи натрупване на протеина в мозъка, и съответно развитието на деменция.
Според учените най-голяма концентрация на олеокантал има в зехтина, който се произвежда в Месина, област Сицилия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
КРАЯТ НА АЛЦХАЙМЕР - Д-Р ДЕЙЛ БРЕДЕСЕН - ИЗТОК - ЗАПАД
ХАЯ ЛАБС ОМЕГА 3 - 6 - 9 капсули 1200 мг * 100
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
СИЛНИТЕ ХРАНИ ЗА МОЗЪКА - НИЙЛ БАРНАРД - ИЗТОК - ЗАПАД
БИО ДЖИ ПОДХРАНВАЩО БЕБЕШКО ОЛИО ЗА ТЯЛО 200 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Алтернативно лечение на болест на Паркинсон
- Лекарство за глаукома забавя развитието на Алцхаймер
- Асоциативни корови зони
- Бадем
- Висши функции на нервната система
- Брахми, Бакопа мониери
- Функции на съня
- 12 тайни за лесно запаметяване на всичко
- Предотвратете появата на болести със смес от куркума, черен пипер и зехтин
Коментари към Зехтинът намалява риска от Алцхаймер