Зехтинът намалява риска от Алцхаймер

Амал Кадуми и неговият екип са установили, че тази болест се среща много рядко в средиземноморските страни.
"Обяснението на този факт идва от менюто на местните жители, в което има изобилие от зехтин екстра върджин, богат на мононенаситени мазнини", коментират американските учени.
В зехтина се съдържа противовъзпалителното съединение олеокантал, а като една от основните причини за развитието на болестта на Алцхаймер се сочи именно натрупването на бета-амилоиден протеин.
Олеоканталът, от своя страна, активира отделянето на два протеина и на ключови ензими, непозволяващи натрупване на протеина в мозъка, и съответно развитието на деменция.
Според учените най-голяма концентрация на олеокантал има в зехтина, който се произвежда в Месина, област Сицилия.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХЕРИЦИУМ таблетки * 120 DXN
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БИОХЕРБА САПУН С ЛИПА 60 г
МОХА ПОДХРАНВАЩ САПУН ЗА ТЯЛО 100 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОЗОНОТЕРАПИЯ 50 мл GATE V`ALLURE
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Животът в беден квартал повишава риска от болестта на Алцхаймер
- Ваксина срещу херпес зостер може да намали риска от деменция
- F03 Деменция, неуточнена
- Избор на добавки за засилване на паметта и концентрацията
- Бял трън, Мариански трън, Петнист бял трън
- Халюцинации при деменция — как да реагираме
- Амилоидозата – един от факторите за развитие на болестите на Алцхаймер и Паркинсон
- Какво представлява делириумът и доколко е опасен
- Грижа за болен с деменция - съвети и препоръки
- F01 Съдова деменция
Коментари към Зехтинът намалява риска от Алцхаймер