Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Киселото мляко пази сърцето

Киселото мляко пази сърцето

Киселото мляко пази сърцето - изображение
Киселото мляко е много полезно за сърцето. То съдържа вещества, които подобряват работата на жизненоважния орган и го предпазват от болести.

В човешкия организъм има полезни бактерии, които ни помагат да се борим с различни инфекции. В храносмилателната система има десет пъти повече такива клетки, отколкото в останалите органи. Така спецовете открили връзката между затлъстяването и наличието на голям брой бактерии, които са в състояние бързо да извличат енергия от храната.

Резултатите от последното изследване имат голямо биологично значение. Експертите казват, че в човешките черва има около 1500 вида бактерии. Затова е почти невъзможно да се проследят всички нарушения, които се случват в тях. Киселото мляко обаче съдържа специални пробиотици, които помагат за предотвратяването на сърдечен удар, който тегне като заплаха над голяма част от световното население.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.6, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиРецептиЛайфстайлИсторияМедицински изследванияОрганизацииСнимкиСпециалистиНовиниЗаведенияХрани и ястияАлтернативна медицинаХранене при...ЛеченияСпортБотаникаКлинични пътекиНормативни актовеТестовеДиетиСъставкиНаправления в медицинатаПроизводители