Киселото мляко има антиканцерогенно действие, смила мазнините и намалява теглото
Киселото мляко е необходимо и незаменимо. "То е храната на българина", твърди докторът на биологическите науки инж. Петра Величкова.
"Киселото мляко има антиканцерогенно действие, хипохолестеролово, даже липедемично действие, т.е. смила мазнините, намалява теглото и ред други благоприятни ефекти", уточни инж. Величкова.
Млечните продукти са една от най-пълноценните и балансирани храни, познати на човека, те са изключително вкусни и са неизменна част от нашата кухня от векове.
Киселото мляко съдържа белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерали, фосфор, калций, калий, желязо и много витамини.
По повод нашумелите мнения, че млякото е вредно, Величкова коментира, че научните изследвания опровергават тези твърдения и млякото не може да бъде вредно. Има хора, които са чувствителни към него, липсва им ензимът лактаза, който разгражда млякото, и при консумацията на прясно мляко те се подуват. При тях обаче млечнокиселите продукти са подходящи, защото в тези продукти млечната захар е превърната в млечна киселина.
Друг е въпросът за качеството на киселото мляко.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Промените в тялото, свързани с рак, могат да бъдат забелязани години преди симптомите
- Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
- Раковите клетки образуват „киселинна стена“ около тумора
- Онколог: „Ракът вече не е запазена територия за възрастните хора“
- Хирургично отстраняване на матката (Хистеректомия)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- 10 популярни заблуди за заболяването рак и неговото лечение
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
Коментари към Киселото мляко има антиканцерогенно действие, смила мазнините и намалява теглото
Ето рецепта за приготвяне на ободряваща напитка или предястие (таратор): 4 кофички кисело мляко (може да е с намалена цена), 4 скилидки чесън, 250 г надробено зеле (може и кисело), 3 щипки сушен копър. По желание може да добавите някакви ядки (орехи, печени фъстъци, бадеми, белен слънчоглед). Ако слагате пресен копър, не го мийте защото бактериите по него служат за закваска. Всички съставки се слагат в съд, за който имате капак и се разбиват щателно с блендер (пасатор). Съдът се държи на топло, например върху хладилник.