Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Ключът към щастието е сексът

Ключът към щастието е сексът

Ключът към щастието е сексът - изображение

Ключът към щастието е добрият секс, посочва ново проучване на учени от университета на Флорида.

Учените са установили, че половият акт оказва силно емоционално въздействие и привързаност между партньорите. Това обещава дългосрочни и удовлетворяващи отношения. Интимните ласки допринасят свежест във взаимоотношенията, но в краткосрочен план, докато сексът е ключът към дългогодишен и щастлив брак.

Според данни на Международното дружество по сексуална медицина обаче практикуването на секс дори сред 24% от семейните двойки значително е понижено – 4 пъти средно на седмица. Има данни и за доста семейства, където интимните отношения спадат до нула.

Изследването на д-р Андреа Мелцер от Флорида оспорва тази статистика като посочва, че половият акт зарежда двойките с дълъг период от сексуално удовлетворение. Това от своя страна повишава и удовлетвореността от връзката. Тезата им се базира на проучване сред 214 семейни двойки в различен етап о семейния живот.

Доброволците е трябвало да попълват анкети и да описват подробно своя интимен живот през годините. По този начин учените са заключили, че любовните взаимоотношения зареждат с ентусиазъм, понижават стреса и допринасят за спокоен начин на живот в дългосрочен план. Резултатите са съобразени с пол, възраст, продължителност на връзката, личностни черти и остават общоприетата теза.

Д-р Мелцер подчертава, че двойките, които често правят секс, са доста по-доволни от своите половинки и имат много по-здрава връзка. Неговото изследване подкрепя редица други проучвания, според които сексът е в основата на емоционалните отношения и щастието.

Изследването е публикувано в Psychological Science.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: womansera


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиНовиниАнкетиСоциални грижиИсторияОрганизацииНаправления в медицинатаТестовеЗдравни проблемиФизиологияСпециалистиЛеченияАлтернативна медицинаХранене при...РецептиБотаникаСпорт