Масло от антарктически крил защитава сърцето, мозъка и зрението
Независимо от възрастта, всекидневно сърцето е подложено на различни рискови фактори като стрес и нервно напрежение, тютюнопушене, ниска двигателна активност, високо кръвно налягане, повишени нива на холестерол, наднормено тегло, нерационално хранене, наследствената предразположеност.
Известно е, че още от праисторически времена еволюцията е движена от промяна в природните условия, а в днешно време сме свидетели на почти тотална индустриализация на селското стопанство. Това, за съжаление, води до изменение в хранителните качества на продуктите, които консумираме. Но останали ли са кътчета по света, където природата е все още пощадена от човека?
В чистите ледени води на Южния океан, далеч от индустрията и морските пътища, живее малък скаридоподобен организъм – антарктическият крил. Въпреки малките си размери 2 до 5 см, това същество е в основата на баланса между природата и здравето на сърцето, мозъка и зрението. Знаете ли, че именно Антарктическият крил се явява един от най-чистите и богати източници на омега-3 киселини?
Омега-3 мастните киселини са незаменими за организма, защото човешкото тяло се нуждае от тях непрекъснато, а не може да ги произвежда. Те са важни не само за здравето на сърцето, но и за нормалното състояние на мозъка и зрението. С най-голямо значение са докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаеновата киселина (ЕРА).
Също така, редица проучвания доказват благоприятния ефект на омега-3 киселините върху оптималния баланс на холестерола и триглицеридите.
Холестеролът е сериозна заплаха за сърдечносъдовата система, когато започне да се натрупва под формата на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове. Тези натрупвания затрудняват притока на кислород и кръв до органите, като по този начин се повишава рискът от сърдечносъдови заболявания.
През последните години се установи положителният ефект на омега-3 при възпалителните процеси, като например при ставно-артритни заболявания.
Освен на омега-3 мастни киселини, маслото от крил е и богат източник на важния антиоксидант астаксантин, който придава неговия червено-оранжев цвят. Проучвания доказаха, че той има отношение и към предпазване на Омега-3 мастните киселини от окисление.
За да могат омега-3 мастните киселини да изпълняват още по-добре функциите си, се нуждаят от някои витамини, минерали и микроелементи като Калций, Витамин D и Витамин В1.
Калцият е важен минерал, който участва в кръвосъсирването, нормалната функция на мускулите и провеждането на нервни импулси.
Витамин D участва в усвояването на калций и допринася за здравето на мускулите и костите, процеса на делене на клетките и нормалната дейност на имунната система.
Омега -3 в комбинация с витамин В1 подпомагат нормалната функция на сърдечносъдовата и нервната система.
За да се запазят ценните качества на маслото от крил, от значение е и процесът на неговото добиване. Един от най-съвременните методи е "Eco-Harvesting" технологията, с която се осъществява строг контрол спрямо популацията на тези организми. Уловът се обработва незабавно, директно на кораба, което гарантира както екологичната отговорност на фирмата производител, така и високо качество, биологична стойност и чистота на маслото от крил.
Не забравяйте: доброто познаване на рисковите фактори, здравословният начин на живот, навременната профилактика и грижа са от първостепенно значение за здравето на сърцето!
ФРАМАР ви препоръчва Допелхерц систем Антарктически крил!
Коментари към Масло от антарктически крил защитава сърцето, мозъка и зрението