Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Младите хора правят секс по-малко от възрастните

Младите хора правят секс по-малко от възрастните

Младите хора правят секс по-малко от възрастните - изображение

Ново проучване показва, че правим по-малко секс, отколкото през 90-те години на 20 век. До този извод са стигнали учени, които са наблюдавали живота на 26 000 американци. Резултатите сочат, че те се отдават 9 пъти по-малко на ласки и това не зависи нито от пол, възраст, образование, заетост или раса и местоживеене. Като основни виновници за намалената сексуална активност се смятат най-различни фактори, като едни от тях са промяната на традиционните роли в семейството и социалните медии.

Ако семейните хора и тези, живеещи с партньор, преди можеха да се похвалят с по-чести сексуални контакти от необвързаните, то сега се наблюдава и при тях сериозно намаляване. През 90-те години хората са правили секс около 69 пъти в годината, докато доста години след това бройката е спаднала до 56. Водещият автор на изследването - Джийн М. Туендж от Държавния университет на Сан Диего, обяснява, че между 1995 и 1999 г. хората са правили секс средно 62 пъти годишно. До 2010 г. контактите намаляват до 54 пъти. Може женените да са правили любов повече пъти, отколкото неженените, но тенденцията вече не е такава.

Съвременните поколения се характеризират с това, че по-малко пият, пушат и правят секс. Допитванията сочат, че склонността им да влизат в дългосрочна връзка и да я поддържат все повече намалява. Стопява се нуждата да се отдават на ласки в сравнение с по-старите поколения и предпочитат да запълват времето си с други интересни неща.

Изводите се налагат сами - младите правя по-малко секс, отколкото предшествениците им, когато са били на тяхната възраст. Но в момента по-възрастните също са по-малко сексуално активни от младежите. Учените са изчислили, че хората правят любов 1,8 пъти по-малко на година.

Отговорни за това положение се смятат покачващият се брой на хората, които живеят сами, и намаленото либидо на брачните двойки.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: relationshipscoach.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлСпортБотаникаАнкетиПсихологияСнимкиЗдравни съветиЗдравни проблемиОрганизацииФизиологияТестовеНаправления в медицинатаСпециалистиИсторияХранене при...Социални грижиРецептиАлтернативна медицинаЛечения