Начало Здравна медиа Любопитно Екология Монтират специални кошчета за изхвърляне на употребявани батерии на територията на община Елена

Монтират специални кошчета за изхвърляне на употребявани батерии на територията на община Елена

Монтират специални кошчета за изхвърляне на употребявани батерии на територията на община Елена - изображение

В община Елена ще бъдат поставени специални кошчета за изхвърляне на употребявани батерии.

Те ще бъдат монтирани сградата на общинска администрация, търговски вериги, бензиностанции, училища, в административните сгради на селата Майско, Беброво и Константин.

"Ще бъдат разкрити и площадки за разделно събиране на масово разпространени отпадъци в общината, в това число са стари моторни превозни средства, излезли от употреба гуми, негодни батерии и акумулатори и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. За събиране на излезли от употреба гуми, електрическо и електронно оборудване са определени площадки, намиращи се в двора на общинско дружество "Буковец" ЕООД", информират от пресцентъра на община Елена.

Целта е да се увеличи количеството на разделно събраните отпадъци, предадени за оползотворяване на рециклиращи предприятия, да се предотврати вредното въздействие върху компонентите на околната среда и да се намали количеството на тези отпадъци, изхвърлени в съдовете за битови отпадъци.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияНормативни актовеАлт. медицинаХранене при...ИсторияРецептиПроизводителиЛечения