Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Новородените помнят мелодии на песни, които са им пели преди раждане

Новородените помнят мелодии на песни, които са им пели преди раждане

Новородените помнят мелодии на песни, които са им пели преди раждане - изображение

Новородените деца помнят мелодии от песни, които са им пели техните майки, когато са били още в утробата, информират учени от Университета Залцбург, Германия.

Специалистите са направили експеримент на 30 жени в периода на бременност и след раждане. На първоначален етап бъдещите майки са пели определени мелодии и са ги записали на диск. Бременните жени са започнали от 34-та гестационна седмица като два пъти на ден са пели определените песни на неродените си деца.

В периода от 2 до 5 седмици след раждането на детето, майките заедно с децата са посетили лабораторията на немските специалисти, където на бебетата са направили електроенцефалографско проучване. На децата са пускали конкретната мелодия, но в изпълнението на други жени, а не на техните майки.

Електроенцефалограмата е показала, че децата са познали мелодията, адаптирайки мозъка си на вълни към музикален ритъм и са се опитвали да разделят думите.

Най-точни резултати са се получили, ако изпълнението е било на майката.

Специалистите съветват бъдещите майки да говорят и пеят на децата си още по време на бременност, защото това задълбочава връзката помежду им и благоприятства за по-пълноценното развитие на бебето.

Снимка: Neufmois.fr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЗдравни съветиПроизводителиПсихологияСнимкиСпортАлтернативна медицинаРецептиОбразованиеИсторияКлинични пътекиСоциални грижиНаучни публикацииМедицински изследванияЗдравни проблемиФизиологияЛеченияСпециалистиНормативни актовеИнтервютаХранене при...БотаникаОрганизации