Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Определиха максимално допустимото количество работни часове в седмицата

Определиха максимално допустимото количество работни часове в седмицата

Определиха максимално допустимото количество работни часове в седмицата - изображение

Според австралийски учени максималното допустимо количество работни часове в седмицата, което е безопасно за човешкото здраве, е 39 часа на седмица.

Новото изследване е публикувано в списание "Social Science and Medicine".

Експертите препоръчват хората да се трудят не повече от 39 часа седмично. В случай че тези часове са повече, това би могло да доведе до сериозни нарушения както на психическото, така и на физическото състояние на работниците. Причината е съвсем логична - заради дългата работна седмица хората нямат възможност да отделят достатъчно време за себе си, за хигиена си, за храненето и почивката. 

Учените са направили тези изводи на база данни от наблюдения върху продължителността на работния ден и здравословното състояние на повече от 8 хиляди австралийци.

Препоръката на екипа е времето за трудова дейност да бъде съкратено на приблизително две трети от гражданите на Австралия на възраст между 24 и 65 г., които работят над 40 часа в седмицата. Експертите подчертават и особената си загриженост за жените, които освен професионалните си задължения, изпълняват и домашни.

Снимка: Taringa!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниНормативни актовеЛайфстайлПсихологияСоциални грижиЗдравни съветиТестовеСнимкиОрганизацииФизиологияАнкетиАлт. медицинаИсторияЛеченияХранене при...СпортИнтервютаЗаведенияОбразованиеПроизводителиРецептиОткритияКлинични пътекиБотаника