Осем микроелемента, с които да подсилите организма си
Желязо: овнешко и телешко месо, соя, житни зародиши, орехи, спанак, магданоз и грах.
Хром: житни зародиши, картофи, ръж, бирена мая, овче месо, какао и мед.
Мед: черен шоколад, орехи, лешници, бадеми, кайсии, агнешки дроб.
Магнезий: ориз, овес, боб, пълнозърнест хляб, бадеми, лешници, копър.
Манган: зеле, хрян, царевица, соя, ръж, житни зародиши, боб.
фосфор: хайвер, риба, карантия, птиче месо, сирене, шоколад, боб, леща, бадеми, орехи, житни зародиши.
Цинк: зелени храни, бирена мая, гъби, какао, агнешки черен дроб, червено говеждо месо, орехи.
Селен: стриди, яйчен жълтък, боб, чесън, морски продукти, сусам, ръж.
7-те най-важни витамина през пролетта са: А (за растежа), ВЗ (за нервната система), С (за здрави зъби, кости и кожа), Е (срещу стареене), В6 (срещу анемия), В5 (намалява стреса), В2 (регулира хормоните).
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Какво лекува английската сол
- Магнезиев дефицит (липса на магнезий)
- Магнезий: ползи, прием, странични ефекти
- Инфузия на железни препарати (вливане на желязо венозно)
- Полов акт при жената
- Каламинов лосион
- Желязо в кръвта
- E172 Железни оксиди и хидроксиди
- 10 храни, богати на желязо, за повишаване на хемоглобина
- Препарати, съдържащи желязо
Коментари към Осем микроелемента, с които да подсилите организма си