Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Пасифлората е изключително ефективна срещу тревожността

Пасифлората е изключително ефективна срещу тревожността

Пасифлората е изключително ефективна срещу тревожността - изображение

Пасифлора, кава и аминокиселините L-лизин и L-аргинин са най-ефективни срещу тревожността. Това показва анализът на 24 изследвания, в които са проучени над 2000 души. Приемани като хранителни добавки, тези три съставки са имали умерен ефект и не са отчетени странични ефекти след тях. Магнезият не показал добри резултати, когато бил използван самостоятелно в борбата с тревожността.

Растението кава е от семейство Пиперови и вирее в западния район на Тихия океан. Още от древни времена то е било използвано като обезболяващо и успокояващо средство. Корените му са най-подходящата част за тази цел. Специалистите открили, че приемана дори и самостоятелно, кавата е способна да намали тревожността при много пациенти.

Пасифлората е растение, което е характерно за Латинска Америка и по-специално за Перу. Често се комбинира с кавата и други хранителни добавки.

Аминикиселините L-лизин и L-аргинин имат функцията да намаляват хормоналната стрес- реакция.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: amazonaws.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЛеченияХрани и ястияЗдравни съветиПсихологияАлтернативна медицинаЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпортТестовеИнтервютаИсторияСнимкиПроизводителиНормативни актовеОткрития