Причината за хранителните алергии
Смята се, че мастните киселини подобряват реакцията на чревните имунни клетки към бактериите и чуждите вещества, намалявайки вероятността бебето да страда от алергии.
Д-р Гаел Будри от френския Национален институт за агрономически изследвания в Рен и колегите й заявиха, че добавки, съдържащи полиненаситени мастни киселини, в хранителния режим на майката правят червата на бебето й по-пропускливи. Това позволява на бактериите и чуждите вещества да проникнат по-лесно в кръвоносната система.
"Тогава те отключват имунния отговор и производството на антитела в организма на бебето, поясни Будри. В резултат имунната му система може да се развие по-бързо, което води до подобряване на имунния отговор и до по-малък риск от алергии. Други изследвания показаха, че риба или орехово масло в диетата на майката може да направи бебето й по-умно. Констатирахме, че подобни добавки ускоряват също развитието на силна имунна система, което позволява да се предотвратят хранителни алергии." Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Physiology.
За Framar.bg: Актуално.ком
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КОТЕШКИ НОКЪТ САМЕНТО солуцио 30 мл
ФАРМАСИ ЛАБОРАТЪРИС АЛЕРИН таблетки * 15
АЛЕРДЖИ ФОРТЕ таблетки * 60 ХЕЛТ ЕЙД
ТОП МАТРАК 3 В 1 ОТ МЕРИНОСОВА ВЪЛНА С МАГНИТНО ПОЛЕ И КАРБОНОВИ НИШКИ 90 см / 200 см
Безплатна доставка за България!НЕСТИ ДАНТЕ ДЕЛИКАТЕН САПУН ЗА ДЕЦА 250 гр.
ИНХАЛЕР ЗА НОС ФРЕШ СТИК * 1
СТАТИЯТА е свързана към
- Знаете ли, че...
- д-р Румяна Димитрова Павлова
- И билките имат странични ефекти
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- д-р Петя Василева Петришка
- Как психическият стрес може да повлияе на физическото здраве
- Приложение на хидрокортизон
- д-р Станимила Милчева Петрова
- Преднизон
- д-р Николай Кирилов Българанов
- Хранене през тръба
Коментари към Причината за хранителните алергии