Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Райската ябълка предпазва от сърдечносъдови заболявания

Райската ябълка предпазва от сърдечносъдови заболявания

Райската ябълка предпазва от сърдечносъдови заболявания - изображение

Райската ябълка е отлично средство в превенцията срещу сърдечносъдови заболявания заради танините катехин и галокатехин, които намаляват окислителното увреждане на клетките и намалява кръвното налягане. Това се твърди в проучване на учени от Еврейския университет на Йерусалим.

Райската ябълка, считана за „плода на боговете“, е позната от древността със своите здравословни ползи за многобройни заболявания. Съвременната медицина също признава нейната терапевтична стойност.

Тя е много подходяща в борбата със сърдечносъдови заболявания. Високото съдържание на танини, флавоноиди, шибуол и бетулинова киселина отличава плода като изключително защитаваща храна. Шибуола и бетулиновата киселина имат способността да атакуват и разтварят ракови клетки, а наличието на огромно количество флавоноиди предпазва ДНК от мутации.

Специалистите подчертават, че танините катехин и галокатехин играят важна роля в ограничаване на процесите за окисление на клетките, както и в намаляване на кръвното налягане и нивата на серумни липиди. Благодарение на естествените захари, райската ябълка снабдява сърдечния мускул по естествен начин. За профилактика е нужно консумирането на 100 гр. от плода всеки ден.

Според изследване, публикувано в "Journal of Agricultural and Food Chemistry", ценните качества на райската ябълка са в пъти по-ефективни от обикновената ябълка. Райската ябълка е предпочитана храна и за редица други заболявания. Успешно се прилага за облекчаване на кашлица, за лечение на бронхит, запек, хемороиди, диария, хипертония. Има пикочогонно свойство и прочистващо действие. Това е идеалният плод, препоръчван при редица диети и за спазване на хранителен режим. Съдържа малко калории, а в същото време зарежда организма с редица ценни за него вещества и витамини.

Препоръчително е плодът да се консумира пресен, но не са за подценяване и качествата на сушените райски ябълки.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: naturalnews.com
Снимка: pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияБотаникаЗдравни съветиРецептиХрани и ястияДиетиЛюбопитноНовиниСнимкиНормативни актовеПатологияСпециалистиФизиологияЗаведенияСоциални грижиХранене при...ЛеченияОрганизацииИнтервютаИсторияКлинични пътекиСпорт