Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Самотните жени са по-щастливи от обвързаните

Самотните жени са по-щастливи от обвързаните

Самотните жени са по-щастливи от обвързаните - изображение

Самотните, необвързани жени се чувстват по-щастливи, защото имат възможността да се фокусират върху себе си, приятни изживявания и важни цели в живота, сочи нов доклад на потребителския анализатор Mintel.

Според данните 61% от самотните британски жени са доволни от факта, че са сами, за разлика от 49% от самотните мъже. Отделно се посочва, че 75% от тези дами не са търсили връзка през последната година, а при мъжете този процент е 65. Тази закономерност е изключително отчетлива сред представителите на възраст между 45 и 65 години – 32% от жените са доволни, че са сами, а едва 19% от мъжете са на същото мнение.

Предполага се, че жените са по-ангажирани, работят повече и се грижат за това да се запази връзката, когато са обвързани, отколкото мъжете. По-силният пол е свикнал да разчита на партньора си, докато жените обръщат повече внимание на социалните дейности и имат повече приятели“, коментира д-р Емили Грънди от Университета в Есекс, Великобритания.

Специалистите смятат, че самотните жени са по-склонни да се насладят на уединението и да извлекат много ползи от това. Самотата за тях е възможност за творчество, пътуване, финансова стабилност и лично израстване.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: mintel.com
Снимка: healthvesti.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлПсихологияНовиниСоциални грижиЗдравни съветиТестовеХранене при...Алт. медицинаСпортПатологияФизиологияИсторияОрганизацииАнкетиНормативни актовеРецептиКлинични пътекиДиетиЛеченияСпециалистиЗаведенияБотаника