Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Склонността към деменция ще се определя с кръвен тест

Склонността към деменция ще се определя с кръвен тест

Склонността към деменция ще се определя с кръвен тест - изображение

Склонността към развитието на деменция ще може да се определя от обикновен кръвен тест, информират холандски специалисти, предава от в. „Дейли експрес“.

Проучване на Медицинския център на университета „Еразъм“ в Ротердам посочва, че съществува голяма вероятност лица с повишени и понижени нива магнезий в кръвта да проявят симптоми на невродегенеративно заболяване.

Нивата на магнезий могат да се определят стандартно с обикновен кръвен тест и на база резултатите специалистите биха могли да отправят препоръки към пациента за промяна в начина на хранене с цел понижаване риска от развитието на заболяването след време.

Изследването е обхванало хиляди хора. Наблюденията са били насочени в откриването на връзката между нивата на магнезий и вероятността от развитието на деменция.

Предстоят още изпитания. Специалистите поясняват обаче, че при потвърждение на резултатите, тяхното изследване ще се окаже ефикасен метод за прогнозиране на риска от развитието на деменция и възможността за предприемане на съответните мерки.

Поддържането на нормални нива на магнезий се контролира с консумирането на повече зелени храни, листни зеленчуци, пълнозърнести продукти, ядки.

Правилното хранене, медикаменти и добавки са добър вариант за оптимизиране на нивата му в организма в случай на остър дефицит.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Tyranny NewsОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноПсихологияХранене при...ЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиАлт. медицинаБотаникаИзследванияИсторияСпортСнимкиТестовеЛеченияАнкетиФизиологияДиетиНаправления в медицинатаОрганизацииНормативни актовеСпециалистиЗаведенияКлинични пътеки