Начало Здравна медиа Любопитно Интимно След случаен секс мъжете не изпитват вина така, както жените

След случаен секс мъжете не изпитват вина така, както жените

След случаен секс мъжете не изпитват вина така, както жените - изображение

След случаен секс повечето мъже не изпитват вина за връзка от една нощ, докато 35% от жените съжаляват за това. Затова пък 60% от по-силния пол са съкрушени от това, че не са се възползвали от пропусната възможност за секс. Това е заключението на норвежки специалисти от университета по естествени и технически науки.

В направено проучване са участвали 263 души на възраст между 19 и 37 години. Установено е, че около 30% от жените и над 50% от мъжете не са съжалявали за решението си да изкарат нощта с непознат партньор. И двата пола са съжалявали за случайната връзка, ако не са успели да достигнат до оргазъм. Близо 80% от дамите и едва 40% от мъжете са останали доволни от решението си да не се възползват от интимни забавления за една нощ с непознат. Причината обикновено се крие в това, че силният пол по-често достига до оргазъм от дамите. Друга важна причина е, че дамите са обезпокоени да не забременеят или заразят с венерически болести. Една част от тях се притесняват за репутацията си.

Според специалистите резултатите могат да имат и еволюционно обяснение. Случайните връзки увеличават шансовете на мъжкия пол да има потомство, но за жените тази позиция и перспектива не е изгодна.

Заключението на норвежките учени е, че точно това вълнува повече мъжете - количеството сексуални връзки, а жените – качествата на половинката.

Снимка: Chatelaine


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияАнкетиСнимкиИсторияЗдравни съветиФизиологияНаправления в медицинатаЗдравни проблемиОрганизацииТестовеНовиниСоциални грижиРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаСпециалистиБотаникаСпорт