Тъмният шоколад и бадемите съдържат много повече калций от млякото

Тъмният шоколад, бадемите, тиквените семки и сьомгата са много по-големи източници на калций от млякото, твърдят американски учени.
В проучването им са взели участие 63 здрави деца, които не приемали никакви минерали и мултивитамини. След измерване нивото на калций в кръвта специалистите установили, че най-високи нива имали малчуганите, консумирали овес, тиквени семки и бадеми.
Важни за развитието на костите са също бананите, киселото мляко и лещата.
"Много хранителни вещества играят важна роля в развитието на костите, но един от най-важните елементи на храненето са ядките", заяви ръководителят на изследването Стивън Абрамс.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАЛЦИЙ + ВИТАМИН D таблетки 600 мг * 60 RUEL PHARMA
СУПЕР КАЛЦИЙ ЗА ДЕЦА саше * 10 TIENS
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа за детето
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Храни, богати на калций
- Откритие на лечебните бактерии и свойства на киселото мляко през 1905 година, 1 част
- 12 причини, поради които черният шоколад е полезен за здравето
- Бързи шоколадови бонбони с кокосов пълнеж
- 7 положителни ефекта за организма от консумацията на бадеми
- Откритие на лечебните бактерии и свойства на киселото мляко през 1905 година, 2 част
- 5 причини да хапваме бадеми
- Калциев диглутамат
- Шоколадови палачинки
Коментари към Тъмният шоколад и бадемите съдържат много повече калций от млякото