Тъмният шоколад и бадемите съдържат много повече калций от млякото

Тъмният шоколад, бадемите, тиквените семки и сьомгата са много по-големи източници на калций от млякото, твърдят американски учени.
В проучването им са взели участие 63 здрави деца, които не приемали никакви минерали и мултивитамини. След измерване нивото на калций в кръвта специалистите установили, че най-високи нива имали малчуганите, консумирали овес, тиквени семки и бадеми.
Важни за развитието на костите са също бананите, киселото мляко и лещата.
"Много хранителни вещества играят важна роля в развитието на костите, но един от най-важните елементи на храненето са ядките", заяви ръководителят на изследването Стивън Абрамс.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа за детето
- Домашни и натурални средства срещу остеопороза
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Калциеви антагонисти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Изследване на електролити
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Изследване на калций (Ca) в кръвта
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Тъмният шоколад и бадемите съдържат много повече калций от млякото