Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Търсят любители на авокадото за участие в експеримент

Търсят любители на авокадото за участие в експеримент

Търсят любители на авокадото за участие в експеримент - изображение

Четири университета в САЩ, търсят любители на авокадото, на които дори ще платят по 300 долара, за да участват в продължение на половин година в експеримент.

Университетите в Лома Линда, Калифорния, Държавният университет на Пенсилвания, бостънският „Тъфтс“ и UCLA (Калифорнийският университет в Лос Анжелис) набират желаещи да станат част от изследване, чиято основна цел е да се установи дали похапването на едно авокадо на ден ще намали мазнините в корема.

Всяко от висшите училища търси по 250 доброволци. Така общият брой е 1000, а изискванията към тях са, на първо място да са на възраст над 25 години, да са готови да хапват от плода всеки ден, но и още – талията при мъжете да е не по-малка от 101 см., а при жените да е 89 см. и повече.

Д-р Джоан Сабате, директор на Центъра за хранене, начин на живот и профилактика на заболяванията, съобщава, че изследването е финансирано от индустриалната група „Hass Avocado Board“, а задачата е да се разбере дали редовният прием на авокадо понижава висцералните мазнини и така помага на хората да се избавят от излишните килограми.

Участниците ще бъдат разделени в две групи. В тест-групата ще ядат плода всеки ден, а в контролната не повече от два броя на месец.

В края на проучването всеки от доброволците ще получи не само пари, но и възможност за безплатно комплексно медицинско изследване.

Освен за влиянието върху теглото, изследователите ще наблюдават още и дали авокадото понижава кръвното налягане и влияние благотворно на сърдечносъдовите заболявания.

Редактор: Гергана Каралиева
Източник: wthr.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиДиетиЛайфстайлРецептиХрани и ястияАлт. медицинаЛюбопитноХранене при...БотаникаПсихологияСпортСнимкиИсторияТестовеНовиниЛеченияПроизводителиКалкулатори