Хапвайте повече маруля за здраве!

Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГЛАУКОМА - КЛИНИЧЕН СПРАВОЧНИК - ЙОЗЕФ ФЛАМЕР
ТЯЛОТО - БИЛ БРАЙСЪН - СИЕЛА
АТЛАС ПО РЕНТГЕНОГРАФСКА ТЕХНИКА - ТОРСТЕН МЬОЛЕР, ЕМИЛ РАЙФ
НАУКАТА ДА БЪДЕШ ЗДРАВ - УОЛЪС Д. УОТЛЪС - ШАМБАЛА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Методи за лечение на анорексия
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Похвалите на шефа подобряват здравословното състояние
- Полезни или опасни са кайсиевите ядки?
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!