Хапвайте повече маруля за здраве!

Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ФРУКТОЗА КРИСТАЛНА 500 гр. ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
АПТАМИЛ AR 2 400 г NUTRICIA
ИНТЕРДЕНТАЛНИ КЛЕЧКИ ЗА ЗЪБИ ДЕЙЛИ КЕЪР * 100
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО - Д-Р БУН ЛИМ - ХЕРМЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Интимно здраве на жената - какво знаем?
- И билките имат странични ефекти
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Тест за самооценка на здравето
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Методи за лечение на анорексия
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!