Хапвайте повече маруля за здраве!

Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕБА МЕД БЕБЕ БАЛСАМ ЗА УСТНИ 4.8 гр
КАК ДА ЗАСИЛИМ ИМУНИТЕТА СИ. КАК ДА ПОБЕДИМ ИНФЕКЦИИТЕ БЕЗ АНТИБИОТИЦИ - д-р МАРИЯН ИВАНОВ И д-р ИВАН ЕНЕВ
ЗДРАВЕ ПРЕЗ СТЪПАЛАТА - СЕРГЕЙ БУБНОВСКИ - ЖАНУА 98
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- И билките имат странични ефекти
- Как да запазим здрави нервите си
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Шафранът пази черния дроб от рак
- Соланинът - колко опасен може да бъде?
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Съкратете от времето за заспиване и събуждане, а не от съня
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!