Хапвайте повече маруля за здраве!
Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ОЙСТЕР ДИРЕКТА ОЦВЕТЯВАЩА МАСКА SUMMER 250 мл
ГЕМОТЕРАПИЯ ЗА ВСИЧКИ - ИЗГРАЖДАНЕ НА ИМУНИТЕТ ПРИ БЕБЕТА И МАЛКИ ДЕЦА - ЛОРЪН ХЮБЕЛЕ - ЕКРИЕ
ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ОСТРИ МОЗЪЧНИ ИНСУЛТИ - ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ - НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ - АНТЪНИ УИЛЯМ - ХЕРМЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- 8 сигнала, които очите ви се опитват да ви кажат за вашето здраве
- И билките имат странични ефекти
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Методи за лечение на анорексия
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Как да "храним" слезката (далака)
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!