Хапвайте повече маруля за здраве!

Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГЛАУКОМА - КЛИНИЧЕН СПРАВОЧНИК - ЙОЗЕФ ФЛАМЕР
ЧУДОТО КОЛАГЕН - ДЖОШ АКС - ХЕРМЕС
КОНЕЦ ЗА ЗЪБИ С ДРЪЖКА ТЕПЕ ГУУД МИНИ ФЛОСЕР * 36
СПАСАТЕЛЬ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С АЛОЕ ВЕРА 4 г
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Астаксантин: мощен природен антиоксидант
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- СРИВ НА ИМУННАТА СИСТЕМА Е В ОСНОВАТА НА МНОГО ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯТА
- РЗИ - гр. Хасково
- Дихателни упражнения
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!