Хапвайте повече маруля за здраве!
Марулята е богата на съставки с антиоксидантно действие, които ни предпазват от различни заболявания. Известно е, че консумацията на плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, помага за намаляване на риска от високо кръвно налягане и защитава от сърдечни заболявания и рак. Пресните листа на салатата са добър източник на витамин А и бета каротин. Те са от съществено значение за зрението. Витамин А е важен и за кожата. Приемът на витамина може да намали риска от развитие на меланом. Освен това марулите са насищащи и могат да се прилагат при хранителен режим, целящ отслабване. Салатата е богат източник на витамин К, който участва в изграждането на костната тъкан, а дефицитът му е причина за намалена костна плътност. Учени установиха, че консумацията на салата от зелени листни зеленчуци всеки ден намалява наполовина риска от фрактури на костите. Редовната консумация на маруля има положителен ефект за предпазването от остеопороза, анемия, сърдечносъдови заболявания и рак, обобщават учените.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ САПУН С ЕКСТРАКТ ОТ МАРУЛЯ 250 гр.
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ЛИОФИЛИЗИРАНИ СУШЕНИ МАЛИНИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГЛАУКОМА - КЛИНИЧЕН СПРАВОЧНИК - ЙОЗЕФ ФЛАМЕР
ЛЕЧИТЕЛЯТ МЕДИУМ - АНТЪНИ УИЛЯМ - ХЕРМЕС
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- И билките имат странични ефекти
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Методи за лечение на анорексия
- Гласът издава проблемите на тялото
- Дихателни упражнения
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Витамин К
- Диета с ниско съдържание на мазнини
Коментари към Хапвайте повече маруля за здраве!