Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Хранене с малки порции предразполага към напълняване

Хранене с малки порции предразполага към напълняване

Хранене с малки порции предразполага към напълняване - изображение

Диетолози препоръчват хранене от малки чинии с малки порции и по-често през деня, като по този начин се намалява апетита и това не води до преяждане и затлъстяване. Според ново проучване обаче малките порции водят към напълняване, защото човек е склонен да си сложи втора и дори трета порция, информират от в-к "Дейли мейл".

В експеримент с група доброволци, получили малки кутии със солени закуски, тип солети, бисквити и крекери, е установено, че те не са задоволили апетита на участниците, а напротив. Хората са изконсумирали доста повече от храната, всравнение с групата, получила голяма кутия.

Идеята за хранене от малки порции и всички последващи изследвания, както и идеята, че малките порции водят до напълняване са изследвания на един и същ екип от учени. И двете методологии са доста спорни.

Според друго проучване на телевизионно предаване "Food Unwrapped" отново не са показали доказателства в теорията, че хранене от малки чинии е предпоставка към отслабване. Участниците с малки порции в малки чинии са изяли двойно повече храна, отколкото хората с предложена голяма порция.

Добра препоръка за постигане на здравословно тегло е хранителната индустрия да намали броя на калориите в предлаганите храни и напитки. Отделно всеки човек е добре да обръща внимание на вида, качеството и количеството храна, което консумира. Всяка храна в съобразени граници и грамажи може да се счита за полезна за здравето на човек.

По текста работи: Велина Неделчева
Снимка: destinasian.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияДиетиЛюбопитноХранене при...СпортАлтернативна медицинаРецептиЛайфстайл