Храни за "супер имунитет"
Предотвратяването на различни видове заболявания всъщност не е толкова сложно, колкото хората си мислят.
Има много естествени продукти, които осигуряват "супер имунитет", отбелязва д-р Джоел Фурман, автор на проучването.
Всички зелени зеленчуци трябва да се ядат по възможност всеки ден поне по два пъти. Грахът съдържа много фибри, които стабилизират нивото на кръвната захар. Безброй изследвания показват, че грахът може да намали риска от рак на дебелото черво.
Чесънът е от продуктите, които могат да се нарекат "супер храни". В него има висока концентрация на флавоноид, който влияе на имунитета и предотвратява различни видове заболявания.
И в белия, и в червения лук има съединения, които действат противораково, а при хората, които вече са диагностицирани с рак предотвратяват създаването на нови ракови клетки.
Гъбите съдържат хранителни вещества, които помагат на организма да се бори срещу възпаления, предотвратяват увреждането на ДНК. При това, доказано е, че съставките, които могат да се намерят в гъбите водят до намаляване на риска от рак на гърдата и рак на матката.
Семената от тиква и слънчоглед са изключително здравословни продукти. Те са богати на белтъчини и минерали. Много от тях съдържат омега 3 мастни киселини, калций, желязо и цинк.
Ленът се препоръчва на жените, тъй като предпазва от много женски болести.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Сауна: лечебни ефекти, ползи и рискове
- И билките имат странични ефекти
- Диета №15 - общовъзстановяваща
- Главен комплекс на тъканната съвместимост
- Уголемената езична сливица е локално състояние и не води до увреждане на далечни органи
- Методи за лечение на анорексия
- Лечение с интерферон
- Система на комплемента
- Мирта
- Мужик корен
Коментари към Храни за "супер имунитет"