Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Човекът, който направи дисекция на собствения си мозъчен тумор

Човекът, който направи дисекция на собствения си мозъчен тумор

Човекът, който направи дисекция на собствения си мозъчен тумор - изображение

Студент направи дисекция на собствения си мозъчен тумор, след като остана буден по време на операцията по премахването му.

27-годишният Стивън Кийтинг, който е кандидат-докторант в Масачузетския технологичен институт, става доброволец за сканиране на мозъка през 2007 г., тъй като винаги се е интересувал от неговите функции.

През 2014 г. обаче изследванията показват аномалии в мозъка му, довели до тумор с големината на бейзболна топка. Лекарите го оперират само 3 седмици, след като откриват злокачественото образувание, заемащо 10% от мозъка на Стивън. След изтощителна 10-часова интервенция за отстраняване на образуванието, по време на която той остава буден, младежът прави дисекция на собствения си тумор.

"Аз бях в състояние да срежа тумора, да видя собствения си рак", казва любопитният младеж.

Освен това той иска запис от видеото на своята операция и настоява за открит достъп до медицинските досиета. Според него това може да помогне на пациентите и лекарите да взимат персонализирани медицински решения.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноБотаникаИсторияЛайфстайлПатологияСнимкиХранене при...Алт. медицинаЗдравни съветиЛеченияИзследванияСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиПсихологияФизиологияОрганизацииСпорт