Ще живеем по-дълго, ако консумираме повече пикантни храни
Ще живеем по-дълго, ако консумираме повече пикантни храни като къри и люти чушки.
Твърдението е на учени от Китайската академия на науките.
Изследването им е показало, че пикантните храни понижават риска от различни заболявания като рак, болести на сърцето и дихателни проблеми.
Резултатите показват още, че при хората, които включват в менюто си пикантни продукти, рискът от ранна смърт е с 14 процента по-нисък от останалите.
Изключителният ефект за човешкото здраве се дължи на богатото съдържание на витамините С, А, К и В6, калий и конкретно на капсаицина - съставката, която определя лютивостта на чушките.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
100 ГОДИНИ АКТИВЕН ЖИВОТ ИЛИ ТАЙНИТЕ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ДЪЛГОЛЕТИЕ - СЕРГЕЙ БУБНОВСКИ - ЖАНУА 98
ПАСТА ЗА ЗЪБИ БИОРИПЕЪР ДЖУНИЪР 0 - 6 години 50 мл
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл.
ВОДАТА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ - ИВАН НЕУМИВАКИН
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Гарциния камбоджа, Индийска ягодка
- Лецитин: полезни свойства и приложение
- И билките имат странични ефекти
- 10 тибетски хормонални упражнения за добро здраве и дълголетие
- Методи за лечение на анорексия
- Гласът издава проблемите на тялото
- 5 лесни тибетски упражнения за здраве и дълголетие
- Нефрит за привличане на любов, пари и дълголетие
- Как ограничаването на калориите забавя стареенето на мозъка и увеличава продължителността на живота
- Дихателни упражнения
Коментари към Ще живеем по-дълго, ако консумираме повече пикантни храни