Ядката от авокадо намалява повишения холестерол
Ядката от авокадо също е полезна за организма, освен самия плод. Тя съдържа много вещества като фибри, фенолни съединения и аминокиселини, които са от съществено значение за предотвратявате на различни заболявания.
Именно фенолните съединения в костилката от авокадо можат да намалят повишения холестерол, според скорошно проучване от Университета в Пенсилвания. Според учените тя също подобрява имунния статус и е чудесна храна за всеки сърдечно болен пациент за подобряване на здравословното му състояние.
Флаваноидите в авокадовата ядка имат анти-туморно действие, а антиоксидантите предпазват от преждевременното стареене.
В Южна Америка костилките се използват в борбата с гастроинтестинални проблеми и дизентерия.
От ядката на плода може да се извлече масло, което е сходно на зехтина и може да се използва за различни цели в козметиката, за масажи и в борбата с пърхота.
Не бързайте да изхвърляте авокадовата костилка. Тя е полезна и лесно може да се пригоди за консумация. Необходимо е да се разчупи с нож, да се блендира и да се добави към шейкове, смутита или плодова салата.
Снимка: Health Herbs
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СУОНСЪН МАСЛО ОТ АВОКАДО капсули * 60 SWE054
ПРОМОСУОНСЪН АВОВИДА МАКСИМАЛНА СИЛА капсули 300 мг * 60 SWU371
ПРОМОБРЕМЕННОСТ ОМЕГА КОМПЛЕКС 200 мл VIRIDIAN
МАТИСЪН МАСЛО ГРИЙН КЕТО - МСТ/АВОКАДО И МАКАДАМИЯ 500 мл MT4141
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 100
БИОВЕА ГЛОГ капсули 300 мг * 120
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Как да свалим холестерола и триглицеридите без лекарства
- Висок холестерол
- Висок HDL холестерол
- 20 продукта, които могат да понижат нивото на холестерола
- ACE инхибитори
- Отглеждане на авокадо
- д-р Ваня Райчева Иванова
- д-р Мария Николова Георгиева
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Повишено ниво на VLDL-холестерол
Коментари към Ядката от авокадо намалява повишения холестерол