Начало Здравна медиа Любопитно Психология 7 ежедневни навика, които изтощават енергията ни и ни дърпат назад

7 ежедневни навика, които изтощават енергията ни и ни дърпат назад

7 ежедневни навика, които изтощават енергията ни и ни дърпат назад - изображение

В мрежата за споделяне на съвети Quora хората често търсят отговор на въпроса кои са токсичните навици, които изтощават енергията ни и ни дърпат назад. Ако и вие имате усещането, че разпилявате времето и силите си, вижте най-честите ежедневни грешки, които "изяждат" живота ни и начините да се справим с тях, според стендъп комик Joshua Otusanya, цитирани от Inc.com.

Успивате ли се?

Ако често ви се случва да не ставате навреме, постарайте се да промените това, защото успиването дава лош тон на целия ден. Редица изследвания са установили, че хората, които се събуждат по-рано, са по-продуктивни, целеустремени и съответно – по-удовлетворени.

Претоварвате ли се?

Това е един от навиците, които в дългосрочен план не носят нищо добро. Непрестанното безпокойство за житейските проблеми и трудности само и единствено натоварват психиката и спъват прогреса. Определете кои са истински важните неща за вас и фокусирайте цялото си внимание върху тях.

Често ли ползвате смартфона си?

Навикът да скролвате още и още, и още… е пагубен. Социалните мрежи са най-опасният крадец на време. Замислете се дали не сте се пристрастили и направете нещо по въпроса.

Приемате ли всичко твърде лично?

Да смяташ, че всичко, което се случва, е част от някакъв заговор срещу теб, е изтощително и неразумно. Опитайте се да избягате от чувството, че всяка забележка има за цел да ви унизи или обиди. Да, Земята се върти, но не около вас…

Драматизирате ли?

Не е необходимо да помните и преживявате всяко малко спречкване с колега или близък. Вие грешите. Хората грешат. Животът продължава, затова не робувайте на негативизма. Гледайте напред.

Уважавате ли се достатъчно?

Покажете самоуважението си по правилния начин – със здравословно хранене и повече физическа активност. Организмът е като машина, която с правилното гориво и добрата поддръжка, ще ви служи отлично.

Благодарни ли сте?

Ценете близките си, здравето, работата и всички онези малки неща, които придават стойност на живота ви. И не забравяйте, че има хора, които мечтаят за богатството, което вие игнорирате.

Снимки: SheKnows, The Huffington Post

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияСпортЛеченияСпециалистиТестовеИнтервютаСоциални грижиАлтернативна медицинаХранене при...Нормативни актовеРецептиИстория