Зърнените храни понижават риска от рак на дебелото черво

Зърнените храни, богати на фолиева киселина и магнезий, намаляват риска от рак на дебелото черво, показва ново изследване.
10 грама фибри на ден понижават риска от рак на дебелото черво с 10 на сто. Три хранения, включващи зърнени храни, т.е. около 90-100 грама на ден, намаляват риска с 20%. Ако консумирате черен и пълнозърнест хляб по три пъти на ден, опасността от рак на дебелото черво намалява пет пъти.
Въпреки това, експертите предупреждават, че честата консумация на бобови растения като боб, грах, леща нямат същия ефект.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА ЗЪРНЕНА КАША 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ЕЛЕГАНС * 20 БЧК
СОЛГАР ВЕГАНСКИ ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ дъвчащи таблетки * 50
ЕКСТРА ЛАКС бонбони без захар * 10
АКБАР ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЖАСМИН * 25
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Домашни средства срещу глисти
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Важни изводи от най-голямата конференция за рака в Чикаго
- Лепка
- Имунотерапия предпазва пациенти с рак на главата и шията от метастази и рецидив
- T-клетъчна имунотерапия удължава с 40% живота на пациенти с рак
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Лекува ли витамин В17 рак?
Коментари към Зърнените храни понижават риска от рак на дебелото черво