Зърнените храни понижават риска от рак на дебелото черво

Зърнените храни, богати на фолиева киселина и магнезий, намаляват риска от рак на дебелото черво, показва ново изследване.
10 грама фибри на ден понижават риска от рак на дебелото черво с 10 на сто. Три хранения, включващи зърнени храни, т.е. около 90-100 грама на ден, намаляват риска с 20%. Ако консумирате черен и пълнозърнест хляб по три пъти на ден, опасността от рак на дебелото черво намалява пет пъти.
Въпреки това, експертите предупреждават, че честата консумация на бобови растения като боб, грах, леща нямат същия ефект.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
Безплатна доставка за България!ХИП БИО ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА ЗЪРНЕНА КАША 200 г
АКБАР ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЖАСМИН * 25
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АКТИ - ЗИМИ капсули * 90
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ДЖАРО - ДОФИЛУС АЛЕРГЕН ФРИЙ капсули * 60
БИЛКОВА СМЕС ЗА ОТСЛАБВАНЕ 150 гр.
СТАТИЯТА е свързана към
- Нашето здраве
- Натурални средства срещу газове и подут корем
- Домашни средства срещу глисти
- Д-р Таня Стоянова: Надявам се за нашите деца ракът да бъде лечим също като грипа
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Натурални средства в борбата със синдром на раздразненото черво
- Цитонамазка (ПАП-тест) и течно-базирана цитология
- Хирургично отстраняване на лимфни възли
- Посевна челебитка, Черен кимион
Коментари към Зърнените храни понижават риска от рак на дебелото черво