Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
Авокадото става все по-популярен и харесван плод и в България.
Обикновено хората консумират самия плод, богат на мононенаситени мастни киселини, важни витамини и минерали, но изхвърлят твърдата ядка. Тя обаче е изключително полезна и според експерти е дори най-хранителната част на плода. Нюйоркският диетолог Ейми Шапиро е категорична, че ядката на авокадото е пълна с фибри и антиоксиданти. Но как да се консумира?
1. Ядката се отстранява, както обикновено.
2. Слага се върху хартия за печене в тава и се пече 2 часа на 120 градуса, за да се дехидратира и омекне.
3. След изваждане се премахва горната напукана твърда кора.
4. Меката ядка се разрязва на парчета и се поставя в блендер.
5. Полученото брашно от авокадо може да добавите към смутита и сокове.

Авокадото е с много високо съдържание на антиоксиданти и намалява риска от болести като рак, а полезните му мазнини защитават сърцето.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
КАЙСИЕВИ ЯДКИ ГОРЧИВИ 150 г СТЕЛ АРГО
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Отглеждане на авокадо
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да си засадите авокадо от костилка
- Лимонов чийзкейк с авокадо
- Бърз и лесен салатен дресинг с авокадо
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Пикантни тиквени семки на фурна
Коментари към Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
На 120 градуса за 2 часа дойде в повече. Половината бяха прегоряли и станали супер твърди.