Ядката на авокадото е най-полезната част от плода

Авокадото става все по-популярен и харесван плод и в България.
Обикновено хората консумират самия плод, богат на мононенаситени мастни киселини, важни витамини и минерали, но изхвърлят твърдата ядка. Тя обаче е изключително полезна и според експерти е дори най-хранителната част на плода. Нюйоркският диетолог Ейми Шапиро е категорична, че ядката на авокадото е пълна с фибри и антиоксиданти. Но как да се консумира?
1. Ядката се отстранява, както обикновено.
2. Слага се върху хартия за печене в тава и се пече 2 часа на 120 градуса, за да се дехидратира и омекне.
3. След изваждане се премахва горната напукана твърда кора.
4. Меката ядка се разрязва на парчета и се поставя в блендер.
5. Полученото брашно от авокадо може да добавите към смутита и сокове.
Авокадото е с много високо съдържание на антиоксиданти и намалява риска от болести като рак, а полезните му мазнини защитават сърцето.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
СТАТИЯТА е свързана към
- Грижа от природата
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Масло от авокадо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Накарайте ноктите си да заблестят с помощта на авокадо
- Подхранете кожата на лицето си с домашна скраб от авокадо и захар
- Консумирайте чай от кора на авокадо против глисти
- Ананасово смути с авокадо и кокос
- Смути от авокадо с кокосово мляко
- Салата от тиквички с орехи
- Шоколадови пуканки с ядки на фурна
Коментари към Ядката на авокадото е най-полезната част от плода
На 120 градуса за 2 часа дойде в повече. Половината бяха прегоряли и станали супер твърди.