Начало Здравна медиа Видео Научни Заболяването - Конгенитална катаракта - интервю с проф. д-р Ара Капрелян и проф. д-р Людмила Ангелова

Заболяването - Конгенитална катаракта - интервю с проф. д-р Ара Капрелян и проф. д-р Людмила Ангелова

Заболяването - Конгенитална катаракта - интервю с проф. д-р Ара Капрелян и проф. д-р Людмила Ангелова - изображение

До момента в България със синдрома “Конгенитална катаракта, лицев дисморфизъм, невропатия” са установени около 85 души. 6-годишният Митко от Варна – жизнено и лъчезарно дете, е с такава диагноза.

По тази тема разговаряме с проф. д-р Ара Капрелян, началник на Първа клиника по нервни болести и проф. д-р Людмила Ангелова, началник на Лаборатория по медицинска генетика при УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.

 

MU-Vi.tv е единствената специализирана университетска телевизия в България и е част от Медицински университет – Варна. В програмата са включени разнообразни модули в областта на здравеопазването, профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания. Български и чужди специалисти говорят за здравословен начин на живот, консервативни и алтернативни методи за лечение, образование, възпитание, спорт и споделяне на добри практики. Можете да видите специализирани лекции, иновативни оперативни методи, практически обучения и др.

    Официален Youtube канал

    MU-Vi.tv - Твоята здравна енциклопедия

Източник на илюстрацията: youtube.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ВИДЕОТО

ВИДЕОТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияСпециалистиВидеоНовини