Начало Здравна медиа Здравни новини Благодарение на развитието на неонатологията все повече недоносени бебета оцеляват

Благодарение на развитието на неонатологията все повече недоносени бебета оцеляват

Благодарение на развитието на неонатологията все повече недоносени бебета оцеляват - изображение

Благодарение на развитието на неонатологията все повече недоносени бебета оцеляват, заяви началникът на Неонатологичното отделение в Окръжна болница в Пловдив д-р Диана Аргирова.

Тя допълни, че недоносеността не свършва с изписването на бебетата, тъй като те се нуждаят от редица допълнителни изследвания и активно проследяване в дълъг период от време след изписването от болницата.

"Родителите и близките на тези деца са неподготвени, а обществото тепърва научават за тези проблеми, защото за тях се говори малко", допълни д-р Аргирова. Тя каза още, че в доболничната помощ няма пакет за проследяване на децата и липсват  специалисти.

"Обществото трябва да бъде информирано, че известен процент от оцелелите недоносени бебета  имат някакви усложнения, свързани с мозъчни кръвоизливи, с отклонения в сърцето, анемия и други. Те трябва да бъдат проследявани в доболничната помощ", допълни Аргирова.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниСнимкиОрганизацииКлинични пътекиЛайфстайлХранене при...ПсихологияЗдравни съветиИсторияАлтернативна медицинаСоциални грижиСпортНормативни актовеФизиологияЛеченияСпециалистиБотаникаПроизводители